Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotbalovou Vysočinu v pátek čeká prestižní souboj ve Znojmě

/
/
/
743 Zobrazení



Něco málo přes 75 kilometrů dělí Jihlavu od Znojmo. Pro hráče a fanoušky FC Vysočina je tak znojemský stadion tím nejbližším v rámci národní ligy. Zápas třetího kola je na programu už v pátek 3. srpna od 19.00.

Znojmo do nového ročníku druhé ligy nevstoupilo optimálně. V důležitém startu na domácí půdě pouze 1:1 remizovalo s Varnsdorfem a o kolo později 2:1 podlehla na půdě favorita z Hradce Králové. Zkušený znojemský kouč Leoš Kalvoda po utkání na východě Čech nebyl spokojen: „Věděli jsme, že nás bude čekat velice těžký soupeř. Za to, co jsme předvedli v prvním poločase, jsme si v žádném případě vyhrát nezasloužili.“

Ve znojemském dresu lze nalézt hned čtveřici fotbalistů s jihlavskou minulostí. Výraznou stopu na Vysočině zanechal levý obránce Tomáš Cihlář, součástí jihlavského kádru v minulosti byli i David Helísek a Jakub Teplý a za dorosty FCV nastupoval stoper František Malár. Naopak znojemské prostředí má v čerstvé paměti a velkou část kádru zná levý záložník Jan Javůrek, jenž v posledních dvou druholigových ročnících nastoupil do 59 utkání za 1. SC a v nich vstřelil 13 branek. V uplynulé sezoně zde nastupoval společně s bosenským obráncem Ivanem Dujmovićem a v ročníku 2016/17 nastřílel za Znojmo pět druholigových gólů útočník Jiří Klíma.

Poslední mistrovský zápas pátečních soupeřů proběhl v září 2015 v rámci 3. kole národního poháru. Vysočina tehdy ve Znojmě dominovala a zvítězila 0:5 díky hattricku Dvořáka a trefám Demetera a Batiojy. Poslední ligové měření je staršího data a váže se k premiérovému znojemskému působení v nejvyšší soutěži v ročníku 2013/14. V Jihlavě 1. SC výrazně podlehlo 4:0 po gólech Tlustého, Marka, Jungra a Harby a v jarní odvetě, která proběhla ve znojemském exilu v Brně, branka nepadla – 0:0.

Nejen Klíma a Javůrek mohou potvrdit, že ve Znojmě se body vždy sbírají těžko. O síle a nevyzpytatelnosti nadcházejícího soupeře jsme hovořili s asistentem trenéra Michalem Šmardou: „V úvodním domácím duelu Znojmo nastoupila v optimálně sestavě a předvedlo velmi kvalitní výkon z hlediska držení míče a kombinace v útočné fázi. Naopak ve druhém utkání v Hradci, kdy postrádalo stěžejní hráče Helíska, Lacka a Ordoše, se hostujícímu celku příliš nedařilo. Hradec byl lepší a Znojmo zaslouženě prohrálo. K pátečnímu duelu pojedeme s velkým respektem k soupeři. Vnímáme jeho sílu a víme, že nastoupíme proti nabuzenému a koncentrovanému celku, který bude hrát zodpovědně a bude ze strany kouče Kalvody kvalitně připraven. Čeká nás velmi těžký zápas, na nějž se poctivě připravujeme.“

  • Facebook
  • Twitter