Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotbalisté FC Vysočina v pátek čeká důležitá bitva v Ostravě

/
/
/
799 Zobrazení



V situaci, kdy do sestupového boje v první lize zabředlo osm klubů, a proto je důležitý každý duel. O utkání FC Vysočina Jihlava na půdě ostravského Baníku, který proběhne v pátek 30. března od 20.15 před kamerami ČT Sport, to platí dvojnásob.

Baník Ostrava musel v létě 2016 strávit nečekaný sestup a v loňském ročníku  druhé ligy vybojoval krok zpět mezi elitu. Podpořen ekonomickou stabilizací, příchodem posil a návratem Milana Baroše věřil v klidnou sezónu a postupné prosazení do horních pater prvoligové tabulky. Jenže podzimní realita byla z ostravského pohledu velmi nevydařená. Tým kouče Radima Kučery sice zvítězil hned v úvodní bitvě v Brně, ovšem po zbytek podzimu nasbíral pouze 11 bodů. Několik remíz doplnila vydřená domácí výhra s Karvinou. Nelichotivá situace vedla klubové vedení k výraznému posílení v podobě známých a zkušených fotbalistů – gólmana Laštůvky, stopera Procházky, beka Fleišmana, krajního záložníka Filla či útočníka Diopa. Jenže na úvod jara Ostrava na svém stadiónu nečekané podlehla Slovácku, remizovala v Teplicích, podlehla v Jablonci a v posledním kole utrpěla další tvrdou domácí ránu, když nestačila na Duklu. V tomto utkání nepomohl ani fakt, že tým převzal zkušený exzlínský kouč Bohumil Páník.

Změnil se podle jihlavského asistenta trenéra Michala Šmardy herní projev Baníku s nástupem nového lodivoda? „Ostravě se poslední zápas výsledkově nepovedl, ovšem určitý herní posun bylo možné pozorovat v organizaci hry, ve větším zaujetí hráčů, týmovém výkonu a nasazení. Víme, že nás v pátek čeká velmi těžké utkání na půdě soupeře. Můžeme očekávat, že Baník s ohledem na svoji bodovou i tabulkovou situaci půjde za vítězstvím. Na utkání se velice zodpovědně připravujeme. Těšíme se na něj a chceme napravit nepovedený domácí duel s Jabloncem.“

Kteří fotbalisté podle asistent kouče Martina Svědíka představují osu ostravského mužstva? „Jsou jimi nepochybně gólman Laštůvka, obránce Procházka, středopolaři Hrubý a Fillo a na hrotu nelze opomenout Baroše. Toto jsou hráči, kteří mají množství zkušeností a zároveň je doplňují další kvalitní fotbalisté i talentovaní mladíci. Tento tým rozhodně ještě neřekl poslední slovo.“

Jak jste vlastně strávili minulý týden, kdy měla HET liga prezentační pauzu? „Kvalitním tréninkovým procesem a též nezbytnou regenerací. Hráči absolvovali menší kondiční blok, který v pátek završil tréninkový duel dvou kombinovaných jedenáctek. Zapojili se do něj i někteří hráči z juniorky,“ doplnil Michal Šmarda.

  • Facebook
  • Twitter