Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Festival Kvílení v parku Gustava Mahlera v Jihlavě

/
/
/
1219 Zobrazení



Druhý ročník malého literárně-hudebního festivalu svobody, hudby a poezie Kvílení se uskuteční v parku Gustava Mahlera v pátek 17. srpna od 14.00 do 22.00. 

Literárně hudební festival nabídne po loňském beatnickém letos undergroundový. „Rádi bychom připomněli 21. srpen 1968 jako den okupace a začátek normalizace, která vedla později k prohlášení svobodně smýšlejících lidí – k sepsání Charty 77. Tímto připomenutím atmosféry nesvobody v normalizované společnosti chceme sdělit, že svobodu a demokracii je třeba aktivně tvořit a hájit v jakékoliv době.
Návštěvníci se mohou těšit  na několik skvělých kapel a na vystoupení řady současných básníků a performerů napříč generacemi.
Navazujeme tak na loňský první ročník odkazující k beatnické generaci šedesátých let, kdy zejména mladí lidé přijali rozdílnost rasovou, sexuální, genderovou nebo náboženskou jako bohatství, na němž se dá nově stavět, bohatství, na které se poslední dobou zapomíná,“ uvedla za pořadatele Silvie Čermáková z Muzea Vysočiny Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter