Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Energie vyšlapaná na Oranžových kolech vynesla letos více než 3 miliony

/
/
/
365 Zobrazení



Od jara do podzimu navštěvuje Nadace ČEZ se svými speciálně upravenými koly různé kulturní, společenské a sportovní akce a umožňuje návštěvníkům, aby minutou šlapání podpořili neziskové organizace. Energie jednotlivců vložená do 4 129 duelů pomohla v letošním 13. ročníku programu 50 organizacím a vynesla celkem 3 112 191 korun. V loňském roce rozdala Oranžová kola neziskovkám 2 509 007 korun.

„Stovky lidí, kteří na větších i menších festivalech v průběhu roku nasedaly na naše charitativní kola, aby minutou pohybu podpořily dobrou věc, jsou pro nás důkazem, že aktivity Nadace ČEZ dávají lidem smysl a navíc je i baví. A spolu s podpořenými organizacemi děkuji každému, kdo se letos s chutí do charitativního šlapání zapojil,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Mobilní stánek s charitativními koly, která letos navíc prošla technickou i vizuální obměnou, navštívil 26 akcí. Tradičně největší je Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, kde za řídítka kol během Energy Festu usedají i známé osobnosti. Na Vysočině kola dorazila na oblíbený červencový VysočinaFEST, kde prostřednictvím stovek návštěvníků pomohla Centru pro rodinu a onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám v projektu Můj nový život při FN Motol Praha. Další zastávkou na „oranžové bike tour“ byl festival Folkové prázdniny v Náměšti. Zde pomohli nejen folkaři zdejšímu zámku a neziskové organizaci Domov bez zámku, která pečuje o hendikepované. Do třetice zavítala pomoc na sportovní akci a to konkrétně na Světový pohár MTB do Nového Města na Moravě, kde návštěvníci podpořili Oblastní charitu Žďár nad Sázavou a Nadační fond Krtek při FN Brno. Na jih Moravy, konkrétně do Brna přivezl přívěs nadační kola v říjnu na Den otevřené dráhy. Na oblíbeném Masarykově okruhu bylo možné vyrazit se svým autem přímo na závodní trať a vyzkoušet si jaké to je být závodníkem, ale také usednout na kolo a vyzkoušet si blahodárný pocit pomoci druhému. Přes sto tisíc korun vyšlapali závodníci i hosté pro školu a školku v dětské nemocnici při FN Brno a pro dětské centrum Chovánek Brno.

  • Facebook
  • Twitter