Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Dva zranění při úterních odpoledních nehodách na Vysočině

/
/
/
748 Zobrazení



Ke dvěma nehodám vyjížděli v úterý 22. května odpoledne policisté na silnice Vysočiny. Na Jihlavsku se stala nehoda okolo čtrnácté hodiny, na Třebíčsku o půl hodiny později. 

Jednapadesátiletá žena, cizinka, jela na jízdním kole po silnici třetí třídy ve směru od Sumrakova na Práskolesy, nepřizpůsobila při jízdě v klesání rychlost jízdy a při brzdění přepadla přes řídítka na vozovku. Cyklistka měla při jízdě nasazenou cyklistickou přilbu, přesto si způsobila lehké zranění, se kterým byla vrtulníkem letecké záchranné služby přepravena na ošetření do nemocnice v Jihlavě, kde byla po ošetření propuštěna,“ popsala první havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Policisté vyloučili u ženy dechovou zkoušku alkohol a dopravní nehodu vyřešili na místě v příkazním řízení.
V úterý před půl třetí odpoledne havaroval na silnici II/411 v katastru Nových Syrovic řidič osobního vozu Citroen Berlingo. „Ten projížděl po silnici ve směru od Dešova k Novým Syrovicím a zřejmě se plně nevěnoval řízení svého vozidla. Z dosud nezjištěných příčin vyjel do protisměru a havaroval v levém silničním příkopu a ve voze zůstal zaklíněný,“ dodala Dana Čírtková.
Při dopravní nehodě se řidič těžce zranil a musel být vrtulníkem letecké záchranné služby transportován do Nemocnice v Brně. Ke zranění jiných osob nedošlo. U řidiče policisté dechovou zkoušku vyloučili alkohol. Na voze vznikla podle informací policistů hmotná škoda ve výši přesahující částku 80 000 korun.

  • Facebook
  • Twitter