Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva opilí řidiči havarovali na Vysočině za posledních 24 hodin

/
/
/
631 Zobrazení



Dvě nehody řidičů pod vlivem alkoholu vyšetřují od úterý 14. srpna policisté na dvou místech Vysočiny, opilá žena havarovala v úterý ráno v Bystřici nad Pernštejnem a odešla domů, ve středu ráno pak řidič v Okružní ulici v Jihlavě. Oba měli v dechu před dvě promile alkoholu.

„Krátce po jedné hodině jela v úterý třicetiletá řidička s osobním vozem Škoda Felicia po silnici I/19 v Rácové ulici v Bystřici nad Pernštejnem ve směru od křižovatky se silnicí II/388 ke křižovatce se silnicí II/357. Na přímém úseku komunikace vyjela do protisměru, následně najela na levou krajnici a sjela s vozem do levého silničního příkopu. Po dopravní nehodě odešla do místa trvalého bydliště, kde byla následně vypátrána policejní hlídkou z místního obvodního oddělení.
Policisté vyzvali ženu k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní – 2,37 promile alkoholu v dechu. Opakované dechové zkoušky vykázaly také pozitivní výsledky – 2,29 a 2,09 promile alkoholu v dechu. Řidička se poté na výzvu policistů podrobila lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve,“popsala první havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že se při dopravní nehodě řidička lehce zranila a musela být ošetřena ve zdravotnickém zařízení. Nikdo další se nezranil Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle Škoda Felicia ve výši asi 10 000 korun. Řidičce policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

Ke druhé havárii došlo ve středu časně ráno před třetí hodinou. „Třiatřicetiletý řidič jel s osobním automobilem VW Passat ve směru jízdy od Brněnské k Havlíčkově ulici v Jihlavě a při jízdě se nechoval dostatečně ohleduplně a ukázněně, nejel při pravém okraji komunikace a vyjel s vozem na vyvýšený ostrůvek ve středu komunikace. Ostrůvek poškodil a havaroval. Ve vozidle s řidičem cestoval ještě jeden spolucestující, nikdo se nezranil.
Řidič se na místě dopravní nehody podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní – 2,47 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měl také opakované dechové zkoušky – 2,41 a 2,47 promile alkoholu v dechu. Řidiče vyzvali policisté, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve, které po výzvě odmítl,“ dodala Dana Čírtková. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Při nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle a ostrůvku v celkové výši 80 000 korun.
V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter