Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Divadlo na Staré plovárně už ten to víkend

/
/
/
972 Zobrazení



Po třetí během nadcházejícího víkendu ožije Stará plovárna v Jihlavě magickým divadelním představením, které v těchto dnech vzniká v týmu zhruba 60 dobrovolníků.   

„Základem letošního představení Teče voda proti vodě jsou lidové písně, tak jak je vybral a nastudoval František Křepela z místní ZUŠ spolu se členkami pěveckého souboru Campanula Katarínou Ruschkovou a Pavlou Vavrdovou. Lidové písně jsou mysteriózní už jen proto, že nesou universální příběhy o lásce, smutku, koloběhu života a to je cenný základ pro divadelní představení, jehož scénář letos vznikal ve spolupráci Sylvy Čermákové z jihlavského Muzea a Báry Jandové z Horáckého divadla Jihlava (HDJ),“ říká principál celé akce Jakub Škrdla.

V těchto dnech vrcholí přípravy představení, které hrajeme pro veřejnost od pátku do neděle 3., 4. a 5. srpna vždy od zhruba 21.00 po setmění. Jak už název napovídá, nebude se tentokrát tolik hrát v šapitó a prostorech hřiště, ale přímo na ploše rybníka. V případě Vašeho zájmu o návštěvu workshopu či na představení mi prosím dejte vědět. Po skončení jihlavské části projektu se představení přesouvá do Telče, kde bude odehráno ve dnech 17. a 18. srpna na Štěpnickém rybníku. Příprava představení, ke které je zvána i veřejnost, začíná už 10. srpna.

Ještě bychom rádi upozornili, že v rámci doprovodného programu bude ještě tuto středu 1. srpna od 17.00 uvedeno rodinné představení divadla Aventýr Liščí víla a po skončení představení v sobotu 4. srpna zahrají Old Good Chassis, což je vlastně kapela složená ze členů HDJ včetně Stanislava Gerstnera, Lenky Schreiberové a Jakuba Škrdly.

  • Facebook
  • Twitter