Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Den Země nejen na Chaloupkách

/
/
/
1083 Zobrazení



Téměř padesát let si lidé připomínají Den Země, zamýšlí se nad stavem životního prostředí a naším podílem na změně klimatu. V tomto týdnu si Den Země připomenou také na Vysočině, kde mají Chaloupky několik pracovišť a Den Země si připomínají každé trochu jinak.  Chaloupky Třebíč představí ve čtvrtek 19. dubna na Karlově náměstí své nové pracoviště – Zahradu u řeky, která zahajuje svoji činnost.
Chaloupky Krátká zvou na sedmý ročník putování po Žďárských vrších a okolí Nového Města na Moravě Start i cíl je v sobotu 21. dubna v Horáckém muzeu v Novém Městě na Moravě. Nejkratší trasa vás povede za pohádkou a bude vhodná pro rodiny s kočárky. Doplněna bude tvořivými dílničkami pro děti. Ti, kteří vyrazí na trasy 5, 10, 11 a 15 km si budou moci přispat, neboť start proběhne od 10.00 do 14.00. Na delší trasy 25, 35, a 50 km – mohou vyrážet od 7.30. Největší borci, kteří se rozhodnou pro absolvování 100 km, vyrazí v pátek 20. dubna ve 20.00. Nikoli však od muzea, ale od vlakového nádraží ve Žďáru nad Sázavou. Vyplazené jazyky pochodníků dozajista zajistí patřiční vnímání krás přírody.

Odlévání stop, Den Země 2017

Chaloupky Horní Krupá připravila pestrý program, kde se bude uklízet obec i okolí, vyrábět lodičky i sedět u táboráku. Vrcholem však bude loutkové představení divadla Na káře. Pohádka o Palečkovi nás ujistí, že na fyzické velikosti člověka nezáleží. Důležité je, jaké máme srdce. A to má Paleček na správném místě… Přijďte se podívat!
Chaloupky Velké Meziříčí se v sobotu 21. zamyslí nad divočinou ve městě a silou přírody, která, necháme-li ji chvíli bez dozoru, rychle obsadí člověkem vyklizené pozice. Jak slibují organizátoři, účastníci se mohou těšit na semínkové bomby, hry, jarní tvoření, ,,orienťák“, opékaní hadů. Ke zhlédnutí bude výstava k 15. letům činnosti ekocentra.
Chaloupky Kněžice nabízí skutečné vnímání přírody všemi smysly. Kdo k bývalému loveckému zámečku v neděli 22. dubna dorazí, může přírodu ovonět, ochutnat, osahat si ji, prozkoumat i poslechnout. Na účastníky čeká mnoho drobných aktivit zaměřených na vnímání přírody i skromné divadlo. Akce je ideální pro rodiny s dětmi.

  • Facebook
  • Twitter