Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Davis Ikaunieks přestupuje do Jablonce

/
/
/
592 Zobrazení



Čtyřiadvacetiletý útočník FC Vysočina Davis Ikaunieks přestupuje do týmu třetího celku ligy a účastníka základní skupiny Evropské ligy – Jablonce. Oba kluby se dohodly na přesunu lotyšského reprezentanta a nejlepšího cizince skončeného ročníku první ligy na sever Čech. V nejbližších dnech se budou ladit detaily hráčské smlouvy.

„Davisovi děkujeme za dva roky v dresu FC Vysočina. Davis dostal slovo, že mu po sezoně umožníme odejít do klubu, který bude hrát o špičku ligy, nebo do zahraničí. V posledních týdnech jsme vedli jednání s několika kluby. Nakonec jsme se dohodli s Jabloncem, který předložil nejlepší nabídku. Přejeme mu na severu Čech hodně štěstí,“ okomentoval Ikaunieksův transfer ředitel klubu Jan Staněk. V Jablonci jej povede exjihlavský kouč Petr Rada a sejde se v jednom týmu s bývalými hráči FC Vysočina Lukášem Masopustem a Janem Hanušem.

Davis Ikaunieks (nar. 7. 1. 1994) do Jihlavy přišel před dvěma lety v červnu 2016 z lotyšského FK Liepaja. Talentovaný a pohotový útočník na sebe rychle upozornil, když v první sezóně v české nejvyšší soutěži vstřelil 9 branek a připsal si tři gólové nahrávky. V aktuálně skončeném ročníku si vedl ještě lépe. Deset branek a šest asistencí bohužel za záchranu FC Vysočina nestačilo, ovšem jeho výkony mu vynesly prestižní ocenění pro nejlepšího cizince HET ligy v konkurenci 121 zahraničních hráčů. Stabilní místo získal i v lotyšské reprezentaci.

  • Facebook
  • Twitter