Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další budova v pavilonu chirurgických oborů třebíčské nemocnice zahájí nový provoz

/
/
/
887 Zobrazení



Další budovy komplexu pavilonu chirurgických oborů v areálu Nemocnice Třebíč jsou těsně před dokončením. Předpokládané spuštění provozu zrekonstruované budovy G (bývalá porodnice) je naplánován na 1. října letošního roku. Do této budovy se nastěhuje dialýza, léčebna dlouhodobě nemocných, nový obor jednodenní chirurgie a bude zde i zázemí pro zdravotnický personál z budovy C, G a R.


„Poslední týden v srpnu bude do těchto prostor dodané vybavení a nábytek, ve druhé polovině září nás čeká kolaudace,“ upřesňuje ředitelka nemocnice Eva Tomášová.
Veřejnost si prohlédne zrekonstruovanou budovu G při dnu otevřených dveří, který se uskuteční v sobotu 8. září.

Operační sály se rekonstruují za provozu. Přibude urgentní příjem, který dosud chyběl
Práce na operačních sálech (budova O) spojené s uzavřením provozu operačních sálů jsou již hotové. „Jsou hotové drobné stavební úpravy, které spočívaly v přesunu výměníku do budovy O, rozvody vzduchotechnik, montáže dveří a propojovacích krčků,“ přibližuje technický náměstek František Kalina. Do samotných operačních sálů se stavebně nezasahovalo a vše probíhalo s částečnými uzavírkami sálů a omezením operativy. „Zbývá ještě dokončit ve druhém patře dospávací pokoj, ten je však těsně před dokončením,“ doplňuje ředitelka Eva Tomášová.
Další část, na které se v budově O stále pracuje, je ze západní strany. Právě zde je plánován urgentní příjem, který bude umístěn v prvním patře na místě jednoho z původního operačního sálu. Dále zde bude magnetická rezonance. Ze stavebních prací je ještě potřeba dokončit v této části radiologické pracoviště a vchody na urgentní příjem jak pro pěší, tak pro sanitní vozy. Urgentní příjem zahájí provoz 1. ledna 2019.

Finišují poslední práce. Nemocnice dostává moderní tvář
Jako poslední půjde k zemi budova bývalého ředitelství označená R. Jedná se o stávající starou budovu, přes kterou pacienti vstupují do areálu nemocnice. Hlavním vstupem do nemocnice se definitivně stane pavilon pro matku a dítě, který pro Nemocnici Třebíč nechal postavit Kraj Vysočina za přispění EU dotací už v roce 2011.
Tím se dokončí výrazná přestavba areálu nemocnice. Náklady na komplex nového pavilonu chirurgických oborů jsou 499 milionů Kč a jsou hrazeny z rozpočtu Kraje Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter