Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dálnice D1 bude o víkendu na Vysočině opakovaně uzavřena

/
/
/
938 Zobrazení



Nadcházející víkend musí řidiči jedoucí po dálnici D1 na Vysočině počítat s dopravním omezením, které souvisí s modernizací. Dálnice D1 bude v daném úseku opakovaně uzavřena z důvodu instalací nosníků na mostech.

„V opravovaném úseku 11 mezi 89.–86. kilometrem bude od soboty 15. září od 13.00 do neděle 16. září 13.00 výrazné dopravní omezení z důvodu přípravných prací. Předpokládá se, že v místě bude provoz veden pouze jedním pruhem v každém směru jízdy. Od sobotního večera od 20.00 hodin do nedělního rána do 10.00 zde bude realizováno zhruba dvacet krátkodobých uzavírek, v rámci nichž budou stavební firmy instalovat mostní nosníky. Po dobu těchto krátkodobých uzavírek budou vozidla odstavena na dálnici. Žádná objízdná trasa stanovena nebude.

Dokončení prací je v plánu v neděli v 8.00 ráno a do 13.00 bude ještě provoz v režimu 1+1. Provoz na dálnici D1 v daném místě bude pravidelně úplně vymezován.
„V daných termínech budeme opět pracovat na obou mostech zároveň. A to tak, že budeme instalovat 10 nosníků na každém mostě, celkem tedy 20 ks. Ve chvíli, kdy bude nosník usazován, bude doprava na D1 úplně zastavena, a to vždy na 15 minut. Následně bude probíhat příprava zhruba 45 minut dalšího nosníku, kdy provoz bude spuštěný. Provoz v místě bude tedy uzavírán v pravidelných intervalech. Při uzavření dálnice budou vždy usazovány dva nosníky najednou tak, že na jednom mostě na pražské straně a na druhém mostě na brněnské straně, a to z důvodu bezpečnosti a zajištění zásobování stavby,“ dodává Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.
Práce na nadjezdech provádí EUROVIA CS v rámci samostatné zakázky, jejich úplné dokončení se plánuje na podzim 2018. Následovat bude v roce 2019 samotná modernizace daného úseku D1, při které dojde k rozšíření vozovky o 75 cm na obou stranách.

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov připravili z důvodu omezení provozu na dálnici D1 bezpečnostní opatření. Hlídky mají určena svá stanoviště a budou přímo na dálničním tělese dohlížet na bezpečnost a plynulost dopravy a provoz při krátkodobých uzavírkách usměrňovat. Policisté se obracejí na řidiče, kteří chtějí ke svým cestám o víkendu využít dálnici D1, aby počítali s případným zdržením a aby dbali pokynů policistů,“ přiblížila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter