Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Cyklostezka u Krucemburku na Havlíčkobrodsku nabídne ovocné osvěžení

/
/
/
1073 Zobrazení



Čerstvě vysazené ovocné stromy lemují cyklostezku od městyse Vojnův Městec na Žďársku směrem ke Krucemburku. Výsadbu aleje finančně podpořila Nadace ČEZ částkou 100 tisíc korun. 

Cyklisté na trase mezi městysem Vojnův Městec v CHKO Žďárské vrchy a městysem Krucemburk na Havlíčkobrodsku se zejména v letních měsících budou moci občerstvit ovocem z nově vysázené aleje. Ta jim kromě šťavnatých plodů poskytne i příjemný stín. Na slavnostní výsadbě ovocného stromořadí, která byla plně hrazena Nadací ČEZ ve výši 100 tisíc korun, se o uplynulém víkendu sešli občané, přátelé a děti Vojnova Městce. Účastníkům se podařilo odhadnout počet vysazovaných stromů, kterých je 36, a odrůdy – jabloň, hrušeň a švestka. Také byla představena dodavatelská firma a její zástupci zodpověděli dotazy týkající se správného postupu výsadby a dalších zahradnických zajímavostí.

„Doufáme, že v budoucnu stín stromů a jejich plody přitáhnou i ty pěší a cyklisty, kteří se vystavují velkému nebezpečí na souběžné silnici první třídy,“ poznamenal místostarosta obce Karel Rykr. Stromy byly vysazeny do vyhloubených jamek zúrodněných hnojivem a smáčedlem a ukotveny kůly. Na závěr si účastníci výsadby za odměnu odnesli památeční perníkovou medaili.

  • Facebook
  • Twitter