Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Chotěbořské oslavy zpestří kapely, Machálková, Tanja i fotbalové utkání se Slavií Praha

/
/
/
998 Zobrazení



Letošní Dny města Chotěboře se odehrají ve velkém stylu. V průběhu několika dnů se uskuteční koncerty, společenské akce, ocenění osobností města, ale například i fotbalové utkání se Slavií Praha. Hlavní program uvidí lidé 16. června na chotěbořském náměstí, kde proběhnou oslavy 140. výročí Sboru dobrovolných hasičů a 100. výročí fotbalového klubu v Chotěboři. Oslavy výročí podpořil Kraj Vysočina.


„Vzhledem k tomu, že na letošek vycházelo několik kulatin, rozhodli jsme se tato výročí spojit právě do Dnů města,“ zdůvodnil široký záběr oslav starosta města Tomáš Škaryd. I proto si budou moci občané od úterý 12. června vybrat z několika zajímavých akcí. Právě 12. června se v sokolovně uskuteční koncert kapely Olympic.
Na čtvrteční odpoledne přichystala radnice pro obyvatele Chotěboře překvapení v podobě obrazu, který pro město namaloval umělec Milan Lepeška a který bude k vidění v ZUŠ Chotěboř. Připraveno je také divadelní představení v místním kině. V ten samý den se v rámci dne otevřených dveří bude moci široká veřejnost podívat do zákoutí městského úřadu. Lidé si budou moci projít pracovnu starosty, místostarosty i tajemníka městského úřadu. Budou přístupné další kanceláře jednotlivých odborů městského úřadu, kde se návštěvníci mohou detailněji seznámit s jednotlivými činnostmi veřejné správy.

V pátek 15. června radnice již tradičně ocení osobnosti města. V rámci programu vystoupí tanečnice z TK Ella a zpěvačka Tanja se saxofonistkou Andreou.
„Bohatý a pestrý program čeká na návštěvníky také v sobotu 16. června,“ podotkl za příspěvkovou organizaci CEKUS Chotěboř, která má oslavy města pod palcem, její ředitel Josef Hospodka. „Sobotní odpoledne bude ve znamení kapel Noband Brothers, Jada Band, Nuklear a zpěvačky Leony Machálkové. Kromě toho jsme připravili i trochu adrenalinu v podání kaskadérů na kolech, divadlo pro děti i dospělé, bubenickou show a další atrakce,“ vypočetl. Po celou dobu konání slavností bude k vidění hasičská technika a svůj prostor dostanou i fotbalisté, kteří si připravili různé soutěže pro nejmenší diváky.
„Fotbalové dovednosti poté budou moci předvést i dobrovolníci z řad diváků. Pro ty nejlepší máme připravené atraktivní ceny. Nebude chybět ani tradiční soutěž pro pivaře, která je velmi oblíbená,“ doplnil Josef Hospodka.

Oficiálním zakončením Dnů města bude letos fotbalové odpoledne v neděli 24. června. „Kromě zápasů mládežnických družstev se v 17.00 mezi sebou utkají FC Chotěboř a SK Slavia Praha. Jsme rádi, že tento slavný pražský mančaft budeme moci v Chotěboři přivítat. Věřím, že si to lidé užijí a stráví příjemné sportovní odpoledne na letním stadionu,“ dodal starosta Tomáš Škaryd.

  • Facebook
  • Twitter