Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Brodské muzeum zahájilo rok neuvěřitelnou vernisáží

/
/
/
380 Zobrazení



První výstava Nepochopení obsahuje fotografie Miroslava Kodrleho a Květy Lutnerové. Součástí výstavy jsou sochy pálené z hlíny Petra Schela, který žije v obci Slavče nedaleko od Českých Budějovic. Básněmi Věry Bukvaldové jsou doplněny popisky fotografií Květy Lutnerové. Při pohledu na fotografie zjistí návštěvník muzea, že se jedná o fotoobrazy na plátně. „Pomocí počítačového programu lze vytvořit obraz i z několika digitálních fotografií, který je vytisknut na plátno,“ uvedl Miroslav Kodrle, brodský fotograf. Fotí různé žánry, od aktů po krajinu a reportáž. Uspořádal několik autorských výstav. V současné době se věnuje fotografování aktů a aranžované fotografii. Květa Lutnerová v letech 1997-2000 absolvovala Pražskou fotografickou školu. Doposud své fotografie prezentovala v rámci výstav Fotostřediska Havlíčkův Brod a výstava Nepochopení je její premiérou. Věnuje se převážně volné tvorbě. Ráda hledá detaily v krajině, architektuře a v každodenním životě. 

Vystavené fotoobrazy od Miroslava Kodrleho a Květy Lutnerové  jsou na prodej. Kupující těchto krásných děl  si určitě zpříjemní interiér svého domova nebo potěší své blízké pěkným darem. Druhá výstava má název Podoby známé a neznámé. Autoři Zhiyi Cai, čínský fotograf žijící v Havlíčkově Brodě, a Zdeněk Hrabica, český spisovatel, který žije v Jihlavě, o své výstavě říkají: „Asi deset let jsme hledali a nalézali tváře. Tváře  známé a neznámé. Hledali jsme portréty pro fotografický objektiv.  Na portrétech lze uvidět prezidenty, dělníky, sochaře, hejtmana, fotografa, malíře, sportovce, českoaustralskou výtvarnici, skláře, kováře, lékaře, truhláře, bonsaistu, „kandidáta letu do vesmíru“, mořeplavce, herce, spisovatele, básníka, historika,  ženy a muže skromné i exhibicionisty.“ Bylo sympatické potkat u portrétů osoby, které zachytil  Zhiyi Cai. 

Vernisáž moderoval archeolog muzea Aleš Knápek. Úvodní slovo měl Stanislav Novotný, předseda Fotostřediska Havlíčkův Brod a autoři. Na vernisáži krátce promluvili hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a Jana Fischerová, náměstkyně hejtamana. Svoji hrou na kytaru a zpěvem obohatila vernisáž Kristina Lutnerová. Někteří opozdilci se  nevešli do muzea, protože vernisáž měla nebývalou návštěvnost. 

Výstava potrvá do neděle 11. února 2018.

  • Facebook
  • Twitter