Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Podnapilá řidička havarovala na Žďársku

/
/
/
927 Zobrazení



Během prvního pololetí letošního roku vyšetřovali policisté na Vysočina 1980 havárií, v 85 případech zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje nebo a v pěti případech byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Poslední případ se stal o víkendu.

„Dopravní policisté ze Žďáru nad Sázavou vyjížděli v sobotu 21. července krátce po půlnoci vyšetřovat okolnosti dopravní nehody, která se stala na Žďársku. Devětadvacetiletá řidička osobního vozidla značky Škoda Octavia projížděla po silnici II/385 ve směru od Dolní Rožínky a jela směrem na Střítež. Po vyjetí z pravotočivé zatáčky na přímém úseku vozovky nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a s vozem vjela do levé poloviny vozovky a vyjela až do levého silničního příkopu, kde poškodila plastový směrový sloupek. Následně se vozidlo přetočilo a skončilo na pravém boku na vozovce,“ popsala Dana Čírtková, policejní mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Řidička podle jejích slov utrpěla lehké zranění a z místa dopravní nehody byla převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Nové Město na Moravě. Ke zranění jiných osob nedošlo. U řidičky policisté zjistili dechovou zkouškou 1,95 promile alkoholu v dechu. „Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška – 1,64 promile alkoholu v dechu. V rámci šetření dopravní nehody řidička nepředložila hlídce platný řidičský průkaz. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala tisková mluvčí.

Ve srovnání s prvním pololetím loňského roku se počet dopravních nehod na Vysočině podle slov Dany Čírtkové mírně snížil – o 22 dopravních nehod, což představuje snížení o jedno procento. „Počet podnapilých řidičů, kteří havarovali, se meziročně zvýšil o dvacet sedm procent. Policisté v letošním roce dokumentují také několik dopravních nehod, kdy řidiči, kteří s vozidlem havarovali, usedli za volant v silně podnapilém stavu, kdy výjimkou nebyly ani hodnoty přesahující tři promile alkoholu. Vysoké hladiny alkoholu v krvi nebyly letos výjimkou ani u dopravních nehod řidičů kamionů na dálnici D1,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter