Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíč podepsala memorandum o spolupráci s jihokorejským městem

/
/
/
770 Zobrazení



Zástupci Třebíče a jihokorejského města Ulju-Gun v pondělí 18. června uzavřeli memorandum o porozumění, nově vznikne také koordinační kancelář, která se bude starat o vzájemnou výměnu zkušeností a komunikaci.

Delegace složená ze zástupců Energetického Třebíčska, Okresní hospodářské komory Třebíč, Krajské hospodářské komory Vysočina, starostů Rouchovan a Dukovan, zástupců města Třebíče a firmy Nuvia se začátkem roku setkala v Jižní Koreji se zástupci firem a institucí zaměřených na jadernou energetiku.

Podpis memoranda mezi Třebíči a jihokorejským městem

Delegace jednala s vedením města Ulju-gun, na jehož samosprávním území je provozována jaderná elektrárna, s vedením společnosti KHNP, potenciálním dodavatelem výstavby pátého bloku v Dukovanech. Čeští zástupci navštívili KORAD, zajišťující uložení radioaktivních odpadů, a také se velice zajímalio jaderné bloky Shin-Kori 4, což je první část reaktoru APR1400, který je už v provozu, a Shin-Kori 5 a 6, části reaktoru APR1400, které jsou před spuštěním, a které jsou budovány ve Spojených arabských emirátech. Pozornost zaměřili i na zkušenosti strojírenské́ firmy Doosan Heavy Industries and Construction, mateřské společnosti Doosan Škoda Power, která vyrábí komponenty do jaderných elektráren.

Během této návštěvy současně vznikla myšlenka možného nastavení budoucí spolupráce mezi oběma městy, regiony nebo organizacemi, které je sdružují. Záměrem spolupráce je především výměna zkušeností a vzájemné sdílení praktických poznatků.

  • Facebook
  • Twitter