Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Památkáři pořádají v Telči přednášku o EXPU 1958

/
/
/
1041 Zobrazení



Přednáškový cyklus Rodinné stříbro – Památky kolem nás, který pořádá územní odborné pracoviště Národního památkového ústavu v Telči, se ve středu 6. června ohlédne za výstavou EXPO 1958. Přednáší Daniela Kramerová.

První poválečná světová výstava Expo 58 znamenala zásadní mezník pro československou kulturu i životní styl. Poprvé od únorového převratu mohli českoslovenští umělci veřejně navázat na avantgardní dědictví a prezentovat svou tvorbu na Západě. Podněty z Expa uvolnily cestu k novému designovému stylu, který je v Československu označován jako bruselský.

Daniela Kramerová je kurátorka a historička umění. Zabývá se českým výtvarným uměním druhé poloviny 20. století po současnost. Umění chápe jako součást širších kulturních, sociologických a politických procesů – třeba v rámci světových výstav. Podílela se na přípravě výstavy o Expu 58 v Bruselu.

Začátek je ve středu v 18.00 v Univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči, vstup je zdarma.

  • Facebook
  • Twitter