Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O astronomii opět v jihlavském muzeu

/
/
/
802 Zobrazení



Další přednášku z cyklu Science Café pořádá v úterý 22. května v muzejním Malovaném sále Muzeum Vysočiny Jihlava. Tentokrát se posluchači mohou těšit na přednášku astronoma Petra Scheiricha nazvanou Pozor, padající kamení! 

Petr Scheirich je český astronom a popularizátor astronomie. Zabývá se především meziplanetární hmotou a malými tělesy Sluneční soustavy. Toho času zaměstnanec Astronomického ústavu AVČR v Ondřejově, oddělení Meziplanetární hmoty, předseda Amatérské prohlídky oblohy, sekce České astronomické společnosti, hlavní vedoucí Astronomické expedice v Úpici, člen výkonného výboru České astronomické společnosti a člen Společnosti pro meziplanetární hmot.
Ve své přednášce bude hovořit o tom, kde se berou blízkozemní planetky a jaké nebezpečí nám od nich hrozí, jak se objevují a jak se počítají jejich dráhy, jaká je pravděpodobnost srážky Země s takovým nebezpečným tělesem a co by to pro život na Zemi i Zemi samotnou znamenalo a jak se jim můžeme bránit?

Začátek je v 18.00.

  • Facebook
  • Twitter