Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Miloš Beneš dvojnásobný vítěz závodu i držitel nového traťového rekordu v Náměšti

/
/
/
1533 Zobrazení



O uplynulém víkendu 5. a 6. května se uskutečnil v Náměšti nad Oslavou další ročník v závodech automobilů do vrchu Zámecký vrch Mann-Filter 2018, který byl součástí Mistrovství České republiky a Maverick Rescue Euro Cupu 2018. Celému víkendu kraloval Miloš Beneš na Oselle FA 30, který se do historie závodu zapsal nejen jako dvojnásobný vítěz závodu , ale i jako držitel nového traťového rekordu. 

Pouhý jeden rok vydržel rekord Zámeckého vrchu 54,17 sekundy, který po dlouhých jedenácti letech, loni vytvořil domácí David Komárek. Při spanilé jízdě na XXXVII. Zámeckého vrchu MANN-FILTER 2018 v Náměšti nad Oslavou se o jeho překonání zasloužil Miloš Beneš na voze Osella FA 30, který zajel v druhé nedělní jízdě čas 53,28 sekund. Trať dlouhou 2,030 km projel průměrnou rychlostí 135,88 km/hod.

Nejrychlejší jezdec na cestovních vozech Zámeckeckého vrch MANN FILTER 2018 Marek Rybníček – Ford Fiesta WRC EVO foto Jiří Navrkal

Na start letošního ročníku Zámeckého vrchu MANN-FILTER, kde už tradičně změřili síly účastníci Mistrovství České republiky a České trofeje v závodech automobilů do vrchu a mezinárodního pohárového závodu Maverick Rescue Euro Cup, se postavilo rekordních 144 jezdců.

V závodě mistrovství ČR si vedle nového rekordu odvezl i poháry pro absolutního vítěze za oba víkendové závody Miloš Beneš. V sobotním závodě vybojoval druhé místo absolutně a první mezi cestovními vozy domácí, náměšťský Marek Rybníček na Fordu Fiesta WRC EVO a třetí skončil brněnský jezdec Jiří Špalek na voze Norma M20F. V nedělním závodě si jezdci domácího Liqui Moly Racing Teamu pořadí na stupních vítězů prohodili, když Jiří Špalek byl celkově druhý a odsunul Marka Rybníčka na třetí místo absolutní klasifikace.

Rekordman Zámeckeckého vrch MANN FILTER 2018 Miloš Beneš na – Osella FA 30 foto Jiří Navrkal

Víkendové závody České trofeje automobilů do vrchu poznaly hned dva vítěze. V sobotu získal prvenství jezdec z Hodkovic nad Mohelkou, Aleš Mlejnek, na formuli Gloria C8F s nově osazeným motorem Kawasaki. Nedělní nervy drásající závod, pro sebe rozhodl ostravský Jaroslav Surowka na Normě M20 , který porazil Aleše Mlejnka o necelých 0,7 sekundy. Poháry za sobotní druhé a nedělní třetí místo v absolutním pořadí České trofeje si z Náměště nad Oslavou odvezl Michal Novický ze Sudoměřic, který startoval na voze Ligier JS49 Honda. Třetí místo v sobotu obsadil Radek Krakovič na voze Fiks 09RK, startující za tým AMK ECCE HOMO v ÚAMK.

Mezi historiky v Mistrovství ČR byl v obou víkendových závodech nejrychlejší Miloš Zmeškal, který jel s monopostem Ralt RT32.

Zámeckecký vrch MANN FILTER 2018 atmosféra foto Jiří Navrkal

V mezinárodním pohárovém závodě Maverick Rescue Euro Cup 2018 si v obou závodech nejlépe vedl rakouský jezdec Alexander Frank se sportovním prototypem PRC S4. V sobotním závodě se mezi zahraniční jezdce vklínil Roman Švorc na voze Lucchini P3, třetí místo obsadil německý jezdec Philipp Wilhelm, který po trati okolo náměšťského zámku vodil rychlou Normu M20F. Nedělní stupně vítězů obsadili pouze zahraniční jezdci, když vítězného Franka doplnil na druhém místě Christiam Ferstl, startující na formuli Lola B06 a třetí skončil opět Wilhelm.

Mezi historiky v mezinárodním pohárovém závodě byl dvakrát nejúspěšnější Petr Žáček z Turnova na superrychlém Audi Quattro Sport. Druhé místo v sobotním závodě obsadil Lukáš Krupica z Hodonína na Škodě 130 LR a třetí skončil na voze stejné značky Milan Zelený z Historic Racing Klubu Jihlava. V nedělním závodě si Milan Zelený polepšil o jedno místo a na stupních vítězů jej doplnil týmový kolega Pavel Vratil, který startoval s Opelem Kadet Gsi.

Vítěz Maverick Rescue Euro Cupu na Zámeckeckého vrch MANN FILTER 2018 Alexand Frank na PRC S4 foto Jiří Navrkal

Letošnímu Zámeckému vrchu MANN-FILTER 2018 přálo takřka letní počasí a po oba závodní dny sledovala výkony jezdců okolo trati obrovská divácká kulisa motoristických fanoušků. Těm zpestřovali podívanou pokaždé závodní jízdě v rámci doprovodného programu drifteři Michal Reichert s Danem Janotou se svojí Drift show a Jiří Mičánek, který divákům představil okruhovou novinku svého týmu Lamborghini Huracán Sport Trofeo EVO.

  • Facebook
  • Twitter