Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

3D filmy přitáhly do chotěbořského kina více lidí

/
/
/
416 Zobrazení



„V posledním měsíci roku 2017 jsme nabídli celkem čtyři filmy ve 3D,“ rekapituluje vedoucí kina Hana Hrušková. „Čísla můžeme porovnat, protože nejméně jeden film byl v nabídce také ve 2D a návštěvnost byla vyšší právě u toho trojrozměrného,“ vysvětluje. 

Připomíná však, že je to zatím první hodnocení po velmi krátké době. Skutečné výsledky ukáže až čas. „Pravdou je, že 3D filmy jsou dnes už určitým standardem a v okolí má tuto technologii většina kin. V každém případě lidé oceňují tento krok. Nemusí nikam dojíždět, u nás dostanou veškerý komfort, na který jsou z okolních měst zvyklí,“ podotýká. 

Jedním dechem ale připomíná, že 3D filmů není mnoho. „České nemáme vůbec a těch zahraničních je také jenom pár – většinou se jedná o pohádky, sci-fi, nebo katastrofické filmy. V příštím období nabídneme zhruba jeden až dva filmy ve 3D měsíčně,“ doplnila. 

Obecně  ale Hana Hrušková hodnotí návštěvnost chotěbořského kina za poslední dva roky jako nadstandardní. „Opravdu si nemůžeme stěžovat. Je to i tím, že se točí více kvalitních snímků jak z tuzemské, tak ze zahraniční produkce,“ dodala vedoucí kina Hana Hrušková. 

V kině rozšíří jeviště i přistaví zázemí pro účinkující
Jednou z prvních investičních akcí chotěbořské radnice v letoním roce by měla být rekonstrukce fasády chotěbořského kina a v návaznosti na to i vybudování zázemí pro účinkující a přístavba jeviště. „Uvědomujeme si, že kino se čím dále více stává kulturním centrem. Jezdí sem pravidelně různá divadla, která si u občanů získala oblibu. Uvědomujeme si ale i to, že pro některé větší soubory naše prostory nejsou dostačující. Vybudování komfortního zázemí i rozšíření jeviště by do budoucna mohlo rozšířit nabídku divadelních představení i přilákat herce, kteří tady dosud nevystupovali,“ informoval starosta města Tomáš Škaryd. Oprava fasády vyjde zhruba na tři miliony korun. 

  • Facebook
  • Twitter