Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Musica Animata koncertuje v Jaroměřicích a Moravských Budějovicích

/
/
/
795 Zobrazení



Třebíčský smíšený pěvecký sbor Musica animata ve spolupráci s Besedou Moravské Budějovice a farnostmi Moravské Budějovice a Jaroměřice nad Rokytnou pořádá v neděli 15. dubna koncerty duchovní hudby v Jaroměřicích nad Rokytnou a Moravských Budějovicích.„Zazní výběr z děl české i světové sborové literatury a soubor motet známého britského skladatele, sira Karla Jenkinse, autora cyklu Adiemus, The Armed Man, Requiem a dalších. První koncert začíná v 15.00 v kostele sv. Markéty v Jaroměřicích nad Rokytnou, druhý pak v 18.00 v kostele sv. Jiljí v Moravských Budějovicích,“ uvedl za pořadatele Karel Tomek ze souboru Musica Animata.

Mnohogenerační pěvecký sbor Musica animata se po delším období produkce velkých děl klasické i soudobé hudby (J. S. Bach, G. F. Händel, A. Vivaldi, W. A. Mozart, F. X. Brixi, J. J. Ryba, J. Pavlica a další.), z nichž nejvýznamnější bylo v posledních letech provedení Händelova Mesiáše na mnoha místech naší vlasti, vrací zpět k hudbě „a capella“ a těší se na sdílení velkého daru hudby s posluchači, kteří srdcem i rozumem chtějí děkovat Bohu a nechat se uchvátit krásou.
Vstupné je dobrovolné, více informací na www.animata.cz.

  • Facebook
  • Twitter