Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nemocniční lékárna se v Pelhřimově přesune do hlavní lůžkové budovy

/
/
/
1126 Zobrazení



V těchto dnech předala Nemocnice Pelhřimov stavařům prostor v hlavní lůžkové budově, v němž vznikne zázemí pro nemocniční lékárnu. Nové výdejní místo vznikne ve vestibulu – atriu do března příštího roku a přinese větší komfort pacientům a modernizaci provozu nemocniční lékárny.

„Současné umístění nemocniční lékárny je nešťastné. Nachází se ve střední části areálu a cesta k němu je do kopce. Přesto, že je budova značena, řada pacientů se zde špatně orientuje. To odradí celou řadu našich pacientů, aby si léky a svůj erecept vyzvedli u nás,“ sdělil hlavní nevýhody současného umístění lékárny technický náměstek nemocnice Petr Adam. Nemocnice si proto nechala vypracovat projekt, který počítá s investicí kolem šest milionů korun na přestavbu moderního a snadno dostupného prostoru v přízemí hlavní lůžkové budovy. Spolufinancovat jej bude s nemocnicí její zřizovatel Kraj Vysočina. Nové výdejní místo zvýší komfort pro pacienty a nabídne i větší a moderně vybavený prostor.

„Někteří pacientů si stěžují na špatnou dostupnost našich prostor. Nejen umístění budovy, ale i vstup po schodech zejména starším lidem dělá problém. Současné prostory jsou také malé a už nevyhovují našemu provozu,“ sdělila vedoucí farmaceutka Radka Vachová. Nové výdejní místo bude rozměrově podstatně větší, a tak lékárna plánuje i rozšířit nejen nabídku volně dostupných léčiv, ale i nabídku akcí pro širokou veřejnost, které pořádá ve svých prostorách. Jde zejména o preventivní akce ve spolupráci s Českou lékárnickou komorou. V létě poskytovaly farmaceutky poradenství v oblasti poruch paměti, nedávno se zapojily do akce na podporu záchrany života poskytnutím včasné první pomoci. Pacientům také nabízí pelhřimovská lékárna pravidelné výhodné slevy na vybraná léčiva.

  • Facebook
  • Twitter